19th Ave New York, NY 95822, USA
Dr. Kupi Marcell

Széchenyi István Egyetem,
egyetemi adjunktus

Kupi Marcell, egyetemi adjunktus (SZE), tudományos munkatárs (KRTK RKI), okleveles közgazdász, született 1992. augusztus 05-én. 2012-ben nyert felvételt az akkori Nyugat-Magyarországi Egyetem turizmus alapszakára, amit követően a mesterképzését a Széchenyi István Egyetemen végezte marketing szakon. Munkáját már egyetemi évek alatt megkezdte, több idegenforgalmi és vendéglátóipari szolgáltatónál dolgozott, így például az ötcsillagos Spirit Hotelben, és a Park Inn by Radisson négycsillagos hotelben is. Szakmai tudását emellett csoportos utazásszervezések megvalósításában is kamatoztatta a saját kezdeményezésében, de tevékenysége a marketing világában is folyamatos volt, megbízás jellegű kampányok tervezését és egyéb marketing szolgáltatások kivitelezését pedig a mai napig fenntartja.

2018-ban nyert felvételt a Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolába, ahol a digitális turizmus témakörét kezdte kutatni. Ezzel együtt bekapcsolódott a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar oktatói és kutatói tevékenységébe, továbbá a turizmus tanszéken folyó projektek zömébe.

2019-től a Külügyi Műhely folyóirat szerkesztője lett, valamint ugyanezen év szeptemberétől a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézetének Nyugat-magyarországi Tudományos Osztályának tudományos segédmunkatársaként is igyekszik kibővíteni kutatói munkáját.
Korábbi tevékenységében megtalálható a Nemzeti Tehetségközpont Tehetségnagykövet pozíciója, miként a GTTP Hungary tanácsadó szerepe, vállalt projektmunkái között pedig közreműködött MTÜ, OTKA és H2020 projektek megvalósulásában is.