19th Ave New York, NY 95822, USA
Seidl Tibor
Seidl Tibor

KÉSZ Csoport, üzletág fejlesztési vezető

Jelenleg a KÉSZ Építő Zrt. ágazati fejlesztési vezetője, a kivitelezési és tervezési ágazat fejlesztéséért felel.

1986-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán szerzett diplomát, majd 1997-ben ugyanitt francia-magyar menedzserképzés keretében kapott MBA minősítést.

Szakmai pályáját kivitelező vállaltoknál kezdte, részt vett a rendszerváltás előtti utolsó években a paksi atomerőmű 5-6 blokk kivitelezésének előkészítésében akkor még francia partnerek közreműködésével, majd a rendszerváltást követően több, mint 20 évet dolgozott a Graphisoft csoportban, feladata a magyar piaci jelenlét képviselete volt.

Ezt követően rövid kitérő után az ÉMSZ titkáraként dolgozott négy éven át, majd innen az akkori kamarai elnök, Barsiné Pataki Etelka meghívására a Magyar Mérnöki Kamara munkatársa lett, ahol a szakmai képzésekért, továbbképzésért felelős vezetői pozíciót töltötte be.

Innen került vissza újra a kivitelezés, tervezés területére és fogadta el a felkérést a KÉSZ részéről.
A KÉSZ Építő Zrt. munkatársaként feladatai első sorban az épütőipari digitalizációhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálása és részvétel azok kidolgozásában, a tagvállalatok közötti tudástranszfer támogatása. Mellette sok éves tapasztalataira számít az ágazat a BIM implementáció teljes körűvé tételében és a tervezés-kivitelezés folyamatainak automatizálása területén. Foglalkozik a kivitelezést támogató eszközök és megoldások, hatékonyságot növelő új technológiák és eljárások bevezetésével.

Négy gyermeke van, három fiú és egy lány, mindannyian felnőttek, építész, hangmester a két idősebb fiú, a legkisebb gépészmérnök hallgató, a leány pedig védőnőnek készül, szintén egyetemi hallgató.
Felesége a Műegyetem oktatója, német és francia nyelvet tanít, mellette fordítástechnológiával és tolmácsképzéssel foglalkozik.

A Magyar Mérnöki Kamarában végzett tevékenységéért 2021-ben Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át.
Gondolkozásában kulcsfontosságú szerepet tölt be a rendszerszemléletű, praktikus szemléletmód kialakítása – kiemelt helyen foglalkozik a LEAN szemléletmód kivitelezésbe történő implementálásával.

Németül, franciául és angolul beszél.