19th Ave New York, NY 95822, USA
Dr. Rácz Klára

Országos Kórházi Főigazgatóság, Minőségirányítási igazgató

Orvosi diplomájának megszerzését követően a Debreceni Orvostudományi Egyetem II. sz. Belklinikáján helyezkedett el. Belgyógyászati szakvizsgát tett, és tanársegédi kinevezést kapott. 

A klinikán eltöltött tíz éves belgyógyászati tevékenységet követően családjával Londonba költözött, ahol a Westminster Egyetemen MSc fokozatot szerzett a klinikai audit és egészségügyi minőségfejlesztés területén. Megszerzett tudását a londoni King’s College klinikai központjában kamatoztatta, ahol klinikai auditokat végzett belgyógyászati és sebészeti szakterületeken a Department of Clinical Effectiveness klinikai minőségfejlesztés és audit menedzsereként. 

Hazaérkezését követően kinevezték a szombathelyi Markusovszky Kórház minőségbiztosítási osztályvezetőjének. Munkája részeként kiépítette a kórház MSZ EN ISO szabvány szerinti minőségirányítási rendszerét. Az országos tisztifőorvos felkérésére az Országos  

Szakfelügyeleti Módszertani Központ főigazgató helyetteseként irányította a szakmánkénti országos klinikai auditok bevezetését.  

Egészségügyi menedzser MSc fokozatot szerzett a Semmelweis Egyetemen. 

Jelenleg az Országos Kórházi Főigazgatóság minőségirányítási igazgatójaként végzi a közfinanszírozott járó-, illetve fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézmények minőségirányításával összefüggő feladatokat.