19th Ave New York, NY 95822, USA
Macher Endréné
Macher Endréné

Macher Zrt., elnök

Macher Endréné (Márta) a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt., elnöke. Tanulmányait Veszprémben és Székesfehérváron folytatta, vegyész és gépész végzettséget szerzett.

1991-ig fejlesztő mérnökként dolgozott a Videotonban, munkahelyének megszűnéséig. A kilátástalan helyzetben kényszervállalkozásként indították el férjével, a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft-t, melynek ügyvezetője lett. Az időközben zártkörű részvénytársasággá alakult vállalkozás elnök-vezérigazgatói pozíciót 2022.novemberéig töltötte be, amikor vezérigazgatói pozíciót fiának, Gábornak átadta. Az elmúlt 31 év alatt a vállalkozás elérte, hogy száz munkatárssal a magyarországi piac mellett a nyugat-európai országokba exportál ipari elektronikai termékeket.

A cég üzleti kiválóságért 2000-ben és 2009-ben elnyerte a „Nemzeti Minőség Díj”‑at, 2021-ben a „Nemzeti Kiválóság Díj”‑at, valamint a humán tevékenységéért a „Családbarát Munkahely” és „Legjobb Munkahely – Iparági győztes” kitüntetést.

Macher Márta munkája elismeréseként a következő díjakat kapta:
„Az év vállalkozója” (2003); „A Minőségért” vándordíj (2003); „Nemzeti Minőségi Díj Nagykövete” (2004); Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Életműdíj” (2015). 2022. évben Székesfehérvár gazdasági fejlődése érdekében végzett tevékenységét Pro Civitate díjjal ismerte el a város vezetése.

Az ISO FÓRUM Egyesület Elnöki Tanácsadó Testületének tagja és a minőségügyi szakmai konferenciák elismert, aktív elődója.

Márta hisz abban, hogy a minőségi termékek és szolgáltatások letéteményesei a munkatársak, akiket a cég legfontosabb tőkéjének tekint.