19th Ave New York, NY 95822, USA
Szabó Kálmán

Szövetség a Kiválóságért Egyesület,
ügyvezető igazgató
 
 

A TQM-el és az EFQM Modellel 2001-ben ismerkedtem meg egy másoddiplomás képzés keretében. Többek között a Herendi Porcelánmanufaktúra példáján keresztül kaptam az első inspirációkat a folytatáshoz. 2001-ben csatlakoztam az IMFA Minőségfejlesztési Központhoz, melynek jogutódja a 2006-ban megalakult Szövetség a Kiválóságért Egyesület.

Az elmúlt több mint két évtized alatt számos hazai szervezet számára beszélhettem a Kiválóságról és az azt megtestesítő EFQM Modellről. Részt vettem az Nemzeti Minőség Díj (NMD), a Kiválóság Minőség Díj (KMD), a regionális és megyei minőség díjak, illetve az EFQM elismerési szintjeire pályázó szervezetek értékelésében.

2002 óta részese vagyok az EFQM brüsszeli irodájával kialakított együttműködésnek. Számos nemzetközi találkozón képviseltem a hazai partner szervezetet, lehetőségem volt több nemzetközi szintű jó gyakorlatot megismerni, melyek hazai bevezetésében és adaptálásában is részt vettem.

Jelenleg a Szövetség a Kiválóságért Kh Egyesület ügyvezetője vagyok és aktív tagja az EFQM világszintű globális szakmai hálózatának.