19th Ave New York, NY 95822, USA
Kovács Ádám

Brick Data, ügyvezető,
BME kutató

Ádámot lenyűgözik a legújabb technológiai fejlesztések és kíváncsi, hogy az építészet vajon hogyan tudja felhasználni ezeket, hogy jobb, hatékonyabb és környezettudatosabb épületek szülessenek.

Építészmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte, miközben egy félévet a Finnország-i University of Oulu egyetemen töltött.

Jelenleg doktorjelöltként kutat építőipari digitalizáció témában a Műszaki Egyetemen, másrészt komoly oktatási tapasztalattal is rendelkezik, hiszen oktat a BME Építészmérnöki Karán, a BME Építőkar BIM szakmérnöki képzésén és a Magyar Mérnökkamara BIM mesteriskolájában.

Emellett az alapító ügyvezetője a Brick+Data Kft.-nek, ahol segít az építőipari gyakorlatba átültetni a technológia legújabb vívmányait. Ennek keretében digitális szervezetfejlesztéssel, BIM tanácsadással és építőipar 4.0 technológiák alkalmazásával foglalkozik.

Bármelyik témában is merül el éppen, az emberközpontúságra komoly hangsúlyt fektet bármely fejlesztés esetén. Mindezek mellett az Építéstudományi Egyesület BIM szakosztályának elnöke.