19th Ave New York, NY 95822, USA
Dr. Veréb Zoltán

SZTE,
IKIKK
Biobank KK vezető

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Regeneratív Medicina és Sejtfarmakológiai Kutatólaboratóriumának vezetője (a Magyar Európai Klinikai Kutatási Infrastruktúra Hálózat tagja), az SZTE Biobank fejlesztéséért felelős szakmai vezető.

Tapasztalt kutató az immunológia, molekuláris biológia és őssejtbiológia területén, emellett a felsőoktatás területén szerzett szakmai tapasztalattal. Tagja a hazai és nemzetközi pályázatok bíráló bizottságainak.

A Humancell MCC Zrt. minőségirányítási vezetőjeként kidolgozta és optimalizálta az őssejteket tartalmazó készítmények gyártásához szükséges minőségbiztosítási rendszert, megszervezte a laboratóriumi tevékenységre vonatkozó irányelveket, a szakmai protokollok kidolgozását. A kifejlesztett eljárás jelenleg a működéshez szükséges nemzeti szakmai minimumfeltétel.

Vezetője a SZTE biobanki tevékenység fejlesztésének, a nemzetközi szabványok, GLP, GMP és GCP napi tudományos laboratóriumi munkába és rendszerbe való bevezetésének.