19th Ave New York, NY 95822, USA
Mikó György

EOQ Magyar Nemzeti Bizottság, alelnök

Hosszú évtizedes ipari gyakorlattal rendelkező, sokoldalú gépészmérnök, hajóépítési szakmérnök. Állami Díjas, a Ganz Danubius Hajó és Darugyár volt főkonstruktőre.

Országos Formatervezési Nívódíjat kapott 1982-ben a Clark Ádám úszódaruért, majd 1983-ban, Állami Díjat a sikeres úszódarukért.

A rendkívül sikeres hazai tengeri hajó és úszódarugyártás megszűnése (1993) után vezetési és minőségirányítási tanácsadással foglalkozik.

1994 óta vezetési és minőségügyi tanácsadó, minőségügyi Lead Auditor.

Az ISO 9000-es szabványcsalád szerinti irányítási rendszerek területén igen sok, és több iparágat, szolgáltatást felölelő tapasztalattal rendelkezik kezdve az építőipartól a bankszakmáig.

1994-től foglalkozik a TQM terjesztésével, a TQM eszközök oktatásával, vállalati tanácsadásával, a Kiválóság Modellek alkalmazásával. Több éven át volt az EFQM Kiválóság Modelljének Brüsszelben bejegyzett licenc trénere. Több alkalommal volt Award Assessor, az Európai Minőségi Díj értékelője, kis és középvállalati kategóriában.

Regisztrált EOQ MNB Rendszermenedzser, TQM Felülvizsgáló, Minőségügyi Szakértő.

Elismert előadó, tanfolyam és tréningvezető.

Számos hazai nagyvállalatnál, kórházaknál, és sok kis-közepes szervezetnél dolgozott önértékelési tanácsadóként, a stratégiai tervezés segítőjeként, minőségirányítási rendszer kiépítő tanácsadóként. Rendkívül elkötelezett az európai „Kiválóság” iránt. Jelenleg az új EFQM Modell 2020 alkalmazásának terjesztője a nemzeti Kiválóság Díj értékelője.

Tanított a tengeri hajó és úszódaru-építés szakma több területéről a Budapesti Műszaki Egyetem Szakmérnöki képzéseinél, míg a minőségügy területén, a Pannon Egyetemen (Veszprém, Georgikon), a Szegedi Tudományegyetemen, de tanított a Budapesti Politechnikumon is, és az Óbudai Egyetemen.

Évekig a legnagyobb hazai minőségügyi tanácsadó szervezet egyik vezetője volt (SZENZOR Gazdaságmérnöki Kft.), jelenleg a QUALIPHARMA Bt. Társ-partnere, vezetési tanácsadó, a hazai minőségügyi tevékenységek jelentős és meghatározó szereplője.

AZ EOQ MNB alelnöke.