19th Ave New York, NY 95822, USA
Bóna Péter

Com-Forth Kft., CEO

2007 óta dolgozom a Com-Forth-nál, ahol résztulajdonosként a sales és marketing csapatot vezetem, 2011 óta pedig a cég ügyvezetője is vagyok.

Amióta elkezdődött a negyedik ipari forradalom, küldetésemnek tekintem a hazai ipar evangelizációját és edukációját, ami elsősorban saját szervezésű szakmai rendezvényekben és publikációkban valósul meg.

Az utóbbi években nálunk a fejlesztés kapott egy nagyon erős MES fókuszt, de emellett Cloud-alapú megoldások bevezetése is zajlik már, kacsintgatunk az adatelemzés felé, és továbbra is visszük a klasszikus ipari adatgyűjtéshez kapcsolódó SCADA projekteket. Mindemellett az OT hálózatokhoz és azok biztonságához szállítunk ipari kivitelű kommunikációs eszközöket.

2018 novembere óta az IVSZ IoT és ipar 4.0 munkacsoportját is vezetem, amelynek célja a tagvállalatok és más cégek edukációja az IoT ipar 4.0 terén, továbbá a kapcsolatépítés és a tudásmegosztás elősegítése.

Az utóbbi években aktívan foglalkozom az emberközpontú gyártás, ezáltal az ipar 5.0 koncepcióval, mert hiszek abban, hogy – annak ellenére, hogy az ipar 4.0-ról alapvetően technológiai kontextusban beszélünk – az emberek szerepe a digitalizációban továbbra is kulcsfontosságú.