19th Ave New York, NY 95822, USA
Dr. Németh Balázs

Kvalikon Kft.,
ügyvezető igazgató

Dr. Németh Balázs a Kvalikon Vezetési Tanácsadó és Rendszerfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. A magyarországi Lean menedzsment és Kaizen szakma egyik megalapozója.

A Kvalikon képzésein 2000 óta több ezer felső és középvezető vett részt.

Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte. 1995-ben gépészmérnöki diplomát szerzett a Termelési Rendszer Szakon, 2000-ben sikeresen megvédte PhD. értekezését közgazdaságtudomány területen Total Quality Management témában.

1995-ben a University of New Hampshire-en tanult menedzsmentet az Egyesült Államokban. 1998-1999-ben Fulbright-Blinken ösztöndíjasként a SUNY, Stony Brook Harriman Business School-ban és a Columbia Business School-ban tanult MBA-n.

Az AOTS szervezésében többször járt és tanult Japánban. Számos cikket és könyvrészletet publikált Magyarországon és külföldön. 1996 óta dolgozik, mint vezetési tanácsadó. Karrierjét az Andersen Consulting-nál kezdte, Deloitte & Touche-nál folytatta.

1997-től a Kvalikon Vezetési Tanácsadó és Rendszerfejlesztő Kft. vezetési tanácsadója és társtulajdonosa, 2003-tól ügyvezető igazgatója. Szakterülete a működésfejlesztési tanácsadás ezen belül számos átvilágítási, stratégiakialakítási, Lean bevezetési (hatékonyság növelési), folyamatfejlesztési, BPR és TQM projektben vett részt.

Részt vett az Autóipari Benchmarking Klub alapításában, a benchmarking klub szakmai irányítója, a BEST PRACTICE FÓRUM alapítója és szervezője. Aktívan részt vesz a hazai beszállító fejlesztési programok kialakításában és lebonyolításában. A Global Benchmarking Network Konferencia, az EOQ World Quality Congress, IAQ World Quality Forum és több rangos hazai konferencia előadója.

Angolul és magyarul oktatott több rangos egyetemen (Central European University MBA, a BME angol nyelvű MBA, Szent István Egyetem, International Business School). Végül, de nem utolsósorban 3 gyermek boldog apukája.