19th Ave New York, NY 95822, USA
Dr. Simon Attila

Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.,
vezérigazgató

Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, jogász és európai jogi szakjogász végzettségű, a Veszprémi Pannon Egyetem címzetes egyetemi docense.

16 éve vezeti vezérigazgatóként a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-t, ahol 1994. év óta dolgozik. Gondolkodásában kulcsfontosságú a sikeres és nyereséges működés, emellett hangsúlyt fektet a Társaság kulturális missziójára, amelynek eredményeképpen az elmúlt években mintegy 150 kulturális Herendi porcelán kiállítás nyílt Magyarországon és külföldön egyaránt.

Stratégiájában az eredményorientáltság és a társadalmi misszió mellett harmadik elemként megjelenik a szolidaritás gondolatisága is.

A Társaság 2020. évben a Családbarát Munkahely címet nyerte el. Munkássága alatt a Herendi Porcelánmanufaktúra versenytársai előtt világelső porcelánmanufaktúrává vált, ha a nyereséges működést, az export piacok számát (60 ország) és a munkavállalói létszámot (700 fő) nézzük, akkor ez bátran állítható.

Herend 2020. évben, a COVID évében is nyereséggel zárt és osztalékot fizetett részvényeseinek. A Társaság, Magyarországon egyedüli vállalatként, a francia Comite Colbert Luxusipari Szövetség tagja.

Dr. Simon Attila a Magyar Arany Érdemkereszt tulajdonosa, a Pannon Egyetem Díszpolgára és a Gazdaságtudományi Karának Pro Facultate Díjasa, illetve a győri Széchenyi Egyetem, Deák Ferenc Állam és Jogtudományi Karának Pro Facultate kitüntetettje, ez utóbbi egyetemen a Corporate Government tantárgy előadó oktatója.